Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska

Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska

Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska

 

 

 

 

 

 

 

 

timer

45 minu

timer

4

Ingredience

  • hladká mouka 150 g
  • cukr krystal 250 g
  • prášek do pečiva 1/2
  • vejce 5 ks
  • horká voda 5 horkých polévkových lžic
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
  • Kysaná smetana z Valašska 2 ks
  • Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska (případně lze použít jinou) 1 ks
  • cukr moučka dle chuti
  • jahody, maliny na dozdobení
  • želatina 2 ks

Příprava

  • Na těsto si připravíme velký plech s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
  • Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny a pomalu přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Z bílku si připravíme sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Pečeme cca. 10 minut.
  • Piškot necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém následujícím způsobem.
  • Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí ušleháme do tuha. Pomalu do ní vmícháme Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí a dochutíme cukrem.
  • Krém natřeme na vychladlý piškot a dozdobím jahodami. Na závěr přelijeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu.
  • Necháme chladit do druhého dne a poté vykrajujeme formičkou srdíčka.