Slaný dýňový koláč

Slaný dýňový koláč

Slaný dýňový koláč

Dýně a podzim k sobě neodmyslitelně patří, souhlasíte? Úroda byla u nás na Valašsku velká, proto přinášíme recept, ve kterém hraje právě dýně prim! Upečte si slaný dýňový koláč se slaninou a parmazánem!

timer

70 minut

timer

8

Ingredience

  • NA KŘEHKÉ TĚSTO:
  • máslo 100 g
  • vejce velikosti L 1 ks
  • hladká mouka 175 g
  • špetka soli
  • NÁPLŇ:
  • Smetana ke šlehání z Valašska 200 ml
  • Kysaná smetana z Valašska 100 g
  • vejce M 3 ks
  • půl dýně Hokaido
  • čerstvý špenát 150 g
  • balkánský sýr 100 g
  • cibule
  • sůl, pepř

Příprava

  • Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem. Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto. Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
  • Všechny tekuté ingredience spolu promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření.
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní.
  • Pečeme 40-45 min.