Velikonoční mrkvová bábovka s Kysanou smetanou z Valašska

Velikonoční mrkvová bábovka s Kysanou smetanou z Valašska

Velikonoční mrkvová bábovka s Kysanou smetanou z Valašska

 Mrkvovou bábovku si můžete připravit nejen na Velikonoce, ale můžete pohostit rodinu nebo návštěvu kdykoliv. 

 

 

 

 

 

timer

60 minut

timer

12 ks

Ingredience

  • Kysaná smetana z Valašska 1 kelímek
  • vejce 5 ks
  • cukr moučka 180 g
  • olej 180 ml
  • cereální nebo špaldová mouka 310 g
  • prášek do pečiva 1 ks
  • Čerstvé mléko z Valašska 4 lžíce
  • nastrouhaná mrkev 4 ks

Příprava

  • Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej.
  • Do vzniklé hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva, Kysanou smetanu z Valašska a Čerstvé mléko z Valašska.
  • Do vzniklého těsta přimícháme najemno nastrouhanou mrkev a promícháme.
  • Nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  • Pečeme na 160 stupňů cca 45 minut.
  • Po upečení můžeme pocukrovat, případně polít rozpuštěnou bílou čokoládou.