Zapékané brambory s Kysanou smetanou z Valašska

Zapékané brambory s Kysanou smetanou z Valašska

Zapékané brambory s Kysanou smetanou z Valašska

 Připravte si lehký podzimní oběd nebo večeři s Kysanou smetanou z Valašska.

 

timer

60 minut

timer

4

Ingredience

  • Kysaná smetana z Valašska 2 kelímky
  • brambory 750 g - 1 kg
  • paprika 1 ks
  • jarní cibulka a česnek na dochucení
  • klobása dle chuti, lze i vynechat
  • sůl, pepř na dochucení

Příprava

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky.
  • Všechny suroviny dáme do zapékací misky. Přimícháme Kysanou smetanu z Valašska, osolíme a opepříme.
  • Vše dobře promícháme a vložíme do zapékací mísy. Nahoru můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut než brambory změknou.