Polévka z medvědího česneku a Valašské kyšky

Polévka z medvědího česneku a Valašské kyšky

Polévka z medvědího česneku a Valašské kyšky

 Krémová polévka s příchutí česneku Vás zajisté zasytí a zahřeje :-)

timer

30 minut

timer

4 porce

Ingredience

  • větší cibule 1 ks
  • brambory 2 ks
  • Kuřecí nebo hovězí vývar 600 ml
  • Valašská kyška 300 ml
  • čerstvý medvědí česnek 150 g
  • máslo 1 lžíce
  • voda 100 ml
  • sůl, pepř
  • Čerstvá smetana z Valašska 200 ml
  • parmezán

Příprava

  • Cibulku si nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova.
  • Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, minutku orestujeme a přilijeme trochu vody.
  • Přilijeme vývar a táhneme pomalým varem cca 20 minut až jsou brambory měkké.
  • Poté přidáme Valašskou Kyšku a propláchnutý nasekaný medvědí česnek.
  • Vaříme přibližně dvě minuty za stálého míchání. Rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Dochutíme solí a pepřem.
  • Servírovat můžeme se lžičkou Čerstvé ušlehané smetany z Valašska a nastrouhaným parmezánem.

Produkty použité k přípravě