Valentýnský dezert

Valentýnský dezert

Valentýnský dezert

Připravte své drahé polovičce zdravý a lahodný ovocný dezert...

timer

20 minut + 1 hodina v lednici

timer

4

Ingredience

  • mražené maliny nebo jahody 500 g
  • cukr krupice 4 lžíce
  • citronová šťáva 2 lžíce
  • želatina 4 plátky
  • Bílý jogurt z Valašska bifido (lze použít i jiný bílý jogurt) 200 g
  • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 400 ml

Příprava

  • Ovoce necháme chvíli rozmrazit. Poté jej dáme do hrnce společně se dvěma lžícemi cukru a rozmačkáme.
  • Přidáme citronovou šťávu a směs zahřejeme tak, aby se rozpustil cukr. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • Mezitím si připravíme želatinu dle návodu. Vmícháme ji do vychladlé ovocné směsi.
  • V míse vyšleháme smetanu a zbylé dvě lžíce cukru. Poté ji opatrně promícháme s Bifido jogurtem.
  • Do sklenice střídavě vrstvíme smetanovou směs a rozvar z ovoce. Poslední vrstva bude ovocná.
  • Takto připravený pohár necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
  • Při podávání můžeme pohár dozdobit ovocem či mátou.

Produkty použité k přípravě